Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

Predstavnici Sekretarijata VSTV-a BiH u radnoj posjeti pravosudnim institucijama u Doboju, Prijedoru, Sanskom Mostu i Bihaću

mailprint fav manja slovaveća slova

17.04.2017.

U periodu od 12. - 14. aprila direktor Sekretarijata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) Admir Suljagić i predstavnici Projekta unapređenja efikasnosti pravosuđa II kojeg finansira Vlada Norveške boravili su radnoj posjeti pravosudnim institucijama u Doboju, Prijedoru, Sanskom Mostu i Bihaću.

Tom prilikom u Doboju, predstavnici Sekretarijata VSTV-a BiH su obišli gradilište kompleksa Pravosudnih institucija gdje se trenutno odvijaju radovi rekonstrukcije objekta koji je uništen poplavama koje su zadesile BiH u maju 2014. godine. Radovi rekonstrukcije finansira Evropska unija putem programa IPA.

Razlog za posjetu Prijedoru bio je sastanak s izvođačem radova, stručnim nadzorom i korisnikom to jeste predstavnikom Osnovnog suda u Prijedoru obzirom da se navršilo dvije godine od rekonstrukcije i dogradnje zgrade suda. Ocijenjeno je da zgrada nakon dvije godine u dobrom stanju i da nema potrebe za dodatnim intervencijama.

U Sanskom Mostu predstavnici Sekretarijata VSTV-a BiH su posjetili Općinski sud u kojem su završeni manji građevinski radovi koji su finansirani sredstvima Vlade Švedske, a u okviru Projekta unapređenja efikasnosti pravosuđa.   

Zadnja posjeta je bila Kantonalnom sudu u Bihaću gdje je održan sastanak s predsjednicom suda, izvođačem radova i stručnim nadzorom te je izvršen obilazak terena na kojem se gradi nova zgrada Kantonalnog suda sredstvima Evropske unije iz programa IPA 2012. 

Zahvaljujući finansijskoj podršci međunarodnih donatora i domaćih vlasti VSTV BiH će i u budućnosti nastojati osigurati značajna finansijska sredstva i uspješno realizovati niz projekata modernizacije i rekonstrukcije zgrada pravosudnih institucija u Bosni i Hercegovini i tako stvoriti bolje fizičke i tehničke uslove za njihov rad.

Za više informacija molimo da se obratite Kabinetu Predsjedništva VSTV-a BiH na telefon 033 707 570 ili mobilni telefon 061 131 785.

-KRAJ-


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

17_4Osnovni-sud-u-Prijedoru-Sadasnji-izgled-zgrade.jpg

Osnovni sud u Prijedoru - Sadašnji izgled zgrade

17_4Kantonalni-sud-u-Bihacu-gradiliste.JPG

Kantonalni sud u Bihaću gradilište