Početna stranica Portala pravosuđa BiHOpćinski sud u Tuzli

Nadovjera isprava Apostille pečatom

Nadovjera isprava za upotrebu u inostranstvu (Apostille pečatom)       

Javne i druge isprave koje će se koristiti na području druge države, a izdate su na području Općine Tuzla i Čelić, moraju se nadovjeriti u Općinskom sudu u Tuzli (APOSTILLE). Nadovjera se vrši u pisarnici Općinskog suda u Tuzli. Javne i druge isprave koje nisu izdane na području Općine Tuzla i Čelić ili Općinskog suda u Tuzli, nadovjeravaju se u mjesno nadležnom sudu.

U OVOM SUDU MOŽETE OVJERITI SLJEDEĆE ISPRAVE:

Javne isprave ovjerene u Općini Tuzla i Čelić ili ovog suda (punomoći,izjave, prepisi i kopije),diplome, potvrde i svjedočanstva škola i fakulteta,isprave izdate u matičnim službama u Općini Tuzla i Čelić (izvadci iz matičnih knjiga reođenih i umrlih, potvrda o slobodnom bračnom stanju i sl.), potvrde o nekažnjavanju i mjestu boravka PU Tuzla, i Čelić, te svi prevodi ovlaštenih sudskih tumača i svi ostali dokumenti ustanova i organizacija čiji su pečati,štambilji i potpisi deponovani u ovom sudu.

KAKO BISTE BRZO I JEDNOSTAVNO URADILI OVJERU U SUDU, POTREBNO JE:

1. Ponijeti originalni primjerak javne ili druge isprave koju želite nadovjeriti, a kako se nadvojerava prevod potrebno je i tekst dokumenta na našem jeziku.

2. Prevod mora uraditi ovlašteni sudski tumač, (spisak ovlaštenih sudskih tumača za sve jezike nalazi se u holu Suda)

3. Uplatiti taksu u Općinskom sudu u Tuzli. Sve informacije o uplati takse možete dobiti od službenika pisarnice u Općinskom sudu u Tuzli.

Nakon što ste došli na Sud javite se na informativni pult, sačekajte da poslove obave stranke koje su došle prije Vas, a zatim dokumenta predajte referentu pisarnice.

Budući da APOSTILLE štambilj potpisuju sudije, moraćete sačekati izvjesno vrijeme, te Vas molimo za razumijevanje i strpljenje.

Svi uredno predani zahtjevi završiće se istog dana.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Nadovjera isprava Apostille pečatom