Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

IN MEMORIAM, JADRANKA LOKMIĆ-MISIRAČA

29.04.2021.

Sa žaljenjem obavještavamo pravosudnu zajednicu da je preminula tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i bivša potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Jadranka Lokmić-Misirača.

Povodom nenadoknadivog gubitka porodici i svim kolegama i prijateljima uvažene tužiteljice Lokmić Misirača, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Halil Lagumdžija, članovi VSTV-a BiH, zajedno sa direktorom Sekretarijata VSTV-a BiH i uposlenicima, izražavaju duboko saučešće. 

Sahrana će se obaviti 30.4.2021. godine u 13:00 sati na gradskom groblju „Bare“.

Jadranka Lokmić-Misirača diplomirala je na Pravnom  fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1980. godine.

U Opštinskom tužilaštvu II u Sarajevu obavila je pripravnički staž, a nakon položenog pravosudnog ispita 1982. godine, obavljala je poslove stručne saradnice i zamjenice tužioca u Opštinskom tužilaštvu II u Sarajevu sve do 2001. godine, kada je imenovana za zamjenicu Kantonalnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Za tužiteljicu Tužilaštva Bosne i Hercegovine imenovana je odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine 5. novembra  2003. godine, a za zamjenicu glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine imenovana je 28. februara 2005. godine. Od 4.7.2011. godine, odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine, Jadranka Lokmić-Misirača je vršiteljica dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Za članicu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine izabrana je 1. oktobra 2012. godine od tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Tužioci Tužilaštva Bosne i Hercegovine iskazali su joj povjerenje ponovo je izabravši za članicu VSTV-a BiH u oktobru 2016. godine.

Na sjednici VSTV-a BiH održanoj 19.6.2013. godine izabrana je za potpredsjednicu VSTV-a BiH.

Na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH održanoj 12. i 13. oktobra 2016. godine ponovo je izabrana za potpredsjednicu Vijeća, sa početkom mandata od 2.11.2016. godine i tu poziciju je obavljala do novembra 2020. godine.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

JadrankaLokmicMisiracaMedium.jpg