Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

VSTV BiH prezentirao mogućnosti pristupa pravosuđu putem interneta

12.06.2017.

Odlučni na putu pune transparentnosti pravosuđa

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je danas u Banjaluci predstavilo mjere koje preduzima u cilju unapređenja percepcije javnosti o radu pravosudnih institucija. Nedavno istraživanje pod nazivom „Indeks efektivnosti pravosuđa Bosne i Hercegovine za 2016. godinu“ (Indeks), obavljeno u okviru Misije USAID-a u BiH, ukazalo je na potrebu da se ulože dodatni napori na unapređenju i boljoj informisanosti javnosti o aktivnostima koje preduzima VSTV BiH.

Na današnjoj konferenciji za novinare, VSTV BiH je prezentirao alate pomoću kojih građani mogu lično pribaviti mnogobrojne informacije o pravosuđu.

Prezentirani su načini podrške putem kojih građani mogu dobiti informacije i uputstva kako da jednim „klikom“:

Sve alate razvio je Odjel za informacijsko-komunikacijske tehnologije Sekretarijata VSTV-a BiH uz saradnju sa svim odjelima Sekretarijata VSTV-a BiH i projektima VSTV-a BiH finansiranim od strane donatora.

VSTV BiH ostaje predan ispunjavanju svog mandata u ostvarivanju nezavisnosti, efikasnosti i, što je moguće veće, transparentnosti u radu kako VSTV-a BiH tako i cjelokupnog pravosuđa.


- kraj -


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

12_06_2017_Pravosudje_Internet_2.JPG

12_06_2017_Pravosudje_Internet_1.JPG