Početna stranica Portala pravosuđa BiHOpćinski sud u Tuzli

mail print fav manja slovaveca slova

Održana „Edukacija o primjeni epidemiološko-zdravstvenih mjera u pravosudnim institucijama u Tuzlanskom kantonu“ u Općinskom sudu u Tuzli

29.05.2020.

 

Dana 28.05.2020.godine održana je „Edukacija o primjeni epidemiološko-zdravstvenih mjera u pravosudnim institucijama u Tuzlanskom kantonu“ koju je organizirao Općinski sud u Tuzli. Povod za održavanje je epidemiološka situacija uzrokovana virusom COVID-19 i primjena epidemiološko-zdravstvenih mjera u pravosudnim institucijama Tuzlanskog kantona. Na sastanku se govorilo i o mogućnosti ublažavanja epidemiološko-zdravstvenih mjera u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom. Razmijenjena su dosadašnja iskustva u primjeni epidemioloških mjera i utvrđene buduće smjernice za postupanje u skladu u sa aktuelnom  epidemiološkom situacijom i preporukama nadležnih kriznih štabova. Izlagači su bili predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona i Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzlanskog kantona, a učesnici sastanka predstavnici Kantonalnog suda u Tuzli, Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i općinskih sudova Tuzlanskog kantona.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

 

 

 

Obavijest

15.05.2020.

Više informacija možete pogledati u kategoriji prateći dokumenti.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Javni oglas za prijem namještenika

14.05.2020.

Više informacija možete pogledati u kategoriji prateći dokumenti.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Obavještenje

03.04.2020.

O B A V J E Š T E N J E

 

Obavještavaju se građeni da se sva zakazana ročišta odgađaju do daljnjeg, odnosno dok traju vanredne okolnosti uzrokovane COVID-19, osim u sljedećim predmetima  i to:

-          u kojima je određen pritvor ili se traži određivanje pritvora,

-          u kojima postoji opasnost od zastarjelosti,

-          koji su pokrenuti na osnovu prijave zbog postupanja suprotno izdatim rješenjima i naredbama nadležnih organa za vrijeme proglašenja nesreće uzrokovane pojavom Korona virusa (COVID-19) i

-          u kojima se treba odlučiti o mjeri osiguranja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Obavijest o privremenoj izmjeni termina rada sa strankama

20.03.2020.

Općinski sud u Tuzli je zbog trenutne epidemiološke situacije utvrdio privremenu izmjenu vremena rada sa strankama. Pisarnica će sa strankama raditi u periodu od 09,00 do 13,00 sati. Primjenom preporuke Kriznog štaba ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona sud će raditi u skraćenom radnom vremenu od 07,30 do 13,00 sati, izuzev dežurnih službi koje će raditi do 16,00 sati, uz internu reorganizaciju poslova što podrazumijeva da će se rad odvijati sa smanjenim brojem uposlenika.

Molimo da u sud lično dolazite samo za predmete i zahtjeve hitne prirode, a da se za sve provjere i pitanja obratite na telefon broj 035/307-252.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Obavijest o otkazivanju ročišta zakazanih u razdoblju od 16.03. do 03.04.2020.godine

16.03.2020.

Povodom novonastale epidemiološke situacije u zemlji uzrokovanoj virusom COVID-19, a u skladu sa preporukama Visokog sudskog i tužilačkog vijeće Bosne i Hercegovine od 15.03.2020.godine, Tim za krizne situacije i Kolegij predsjednika Općinskog suda u Tuzli dana 16.03.2020.godine donijeli su zaključak o otkazivanju  ročišta zakazanih u razdoblju od 16.marta do 03.aprila 2020.godine, izuzev onih ročišta za koja je zakonom propisano da su hitna ili neodložna.

 

Apelujemo na korisnike sudskih usluga da u cilju zaštite vlastitog, ali i zaštite svih osoba sa kojima dolaze u kontakt, da u prostorije suda dolaze samo u slučaju neodložnih obaveza i zahtjeva, te da ni u kom slučaju ne dolaze ukoliko imaju respiratorne tegobe, hronične bolesti ili uopšteno teško zdravstveno stanje, čime će se ispoštovati preporuke izdate od strane Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u cilju prevencije nastanka i širenja infekcija izazvanih koronavirusom. Stranke koje dolaze u prostorije suda dužne su strogo se pridržavati uputa prilikom ulaska, boravka i napuštanja zgrade suda.

 

Za sve informacije o otkazanim ročištima i ostala pitanja građani se mogu obratiti na broj telefona 035/307-200.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh