Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Srednjebosanskog kantona

Saopćenja za javnost

   1 - 6 / 35  >

Rezultati sortirani prema prioritetu i datumu vijesti
Kolegij glavnih tužilaca u Mostaru

Kolegij glavnih tužilaca u Mostaru

Razmjena iskustava i dobrih praksi među tužiocima u predmetima korupcije, privrednog i organiziranog kriminala, a posebno kada su u pitanju finansijske istrage, ključno je za unapređenje rada tužilaštava, jedan je od zaključaka Kolegija glavnih tužilaca Federacije Bosne i Hercegovine (BiH) koji se održao 4. i 5. jula 2019. godine u Mostaru.

17.07.2019.

Radionica za glavne tužioce i  glasnogovornike u tužilaštvima u BiH

Radionica za glavne tužioce i glasnogovornike u tužilaštvima u BiH

Javni nastup: Biti najbolji pred samim sobom da bismo bili najbolji pred drugima Kako poboljšati svoj javni nastup i osigurati da publika tačno razumije vašu poruku koju želite prenijeti? Kako ovladati tremom i pretvoriti je u svog saveznika?

24.06.2019.

Produžen pritvor prema Adiju Jašarević zbog počinjenog krivičnog djela ubistva u Bugojnu

Produžen pritvor prema Adiju Jašarević zbog počinjenog krivičnog djela ubistva u Bugojnu

Kantonalni sud u Novom Travniku donio je Rješenje kojim se po Prijedlogu za produženje pritvora Kantonalnog tužilaštva Travnik produžava pritvor prema Adiju Jašarević zbog krivičnog djela Ubistva iz koristoljublja u saizvršilaštvu za 3 (tri) mjeseca, koji po rješenju Suda počinje teči od 01.05.2019. godine i može trajati do 01.08.2019. godine ili do nove odluke suda

06.05.2019.

Produžen pritvor prema  Sanji Đonlić zbog počinjenog ubistva u Travniku

Produžen pritvor prema Sanji Đonlić zbog počinjenog ubistva u Travniku

Kantonalni sud u Novom Travniku donio je Rješenje kojim se po Prijedlogu za produženje pritvora nakon potvrđivanja optužnice Kantonalnog tužilaštva Travnik produžava pritvor prema Sanji Đonlić iz Travnika zbog počinjenog krivičnog djela Ubistva na štetu H.T. a koji po Rješenju suda može trajati najduže 2 (dva) mjeseca počev od 13.04.2019. godine ili do nove odluke suda.

18.04.2019.

Seminar za glavne tužioce i glasnogovornike tužilaštava

Seminar za glavne tužioce i glasnogovornike tužilaštava

„Nije dovoljno samo izvršiti pravdu, već je neophodno da to izvršenje pravde bude vidljivo i u javnosti“, rekao je vršilac dužnosti (v.d.) glavnog tužioca Federalnog tužilaštva Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Tihomir Jurko na seminaru o jačanju transparentnosti tužilaštava u BiH, koji je održan 4.i 5. aprila 2019. godine u Sarajevu.

12.04.2019.

Produžen pritvor prema Narcisu Mekiću iz Bugojna

Produžen pritvor prema Narcisu Mekiću iz Bugojna

Kantonalni sud u Novom Travniku donio je Rješenje kojim se po Prijedlogu Kantonalnog tužilaštva Travnik produžava pritvor prema Narcisu Mekiću iz Bugojna.

29.03.2019.

   1 - 6 / 35  >