Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Centar za sudsku dokumentaciju

Одабрана судска пракса Босне и Херцеговине

mailprint fav manja slovaveća slova

28.04.2017.

О изабраним правним ставовима Суда Босне и Херцеговине, Врховног суда Републике Српске, Врховног суда Федерације Босне и Херцеговине, те Апелационог суда Брчко дистрикта БиХ можете се информисати кроз базу судских одлука Центра за судску документацију Високог судског и тужилачког вијећа БиХ. У бази су вам такође доступне нижестепене одлуке донесене у изабраном предмету и одлуке Уставног суда Босне и Херцеговине уколико је у конкретном предмету уложена апелација овом суду.

У бази је тренутно доступно 11577 одлука, од чега је 6942 одлука из грађанске области, 3564 из кривичне области, те 1071 из управне области. Одлуке можете претраживати по различитим параметрима нпр. број одлуке, датум доношења одлуке, назив суда који је донио одлуку и слично. Претрагу можете вршити и по правним терминима и слободном тексту нпр. дјела против сигурности јавног промета, признање стране судске одлуке, отказ уговора о раду и слично.

За додјелу корисничког имена и лозинке, молимо Вас да контактирате Центар за судску документацију  путем маил-а: вств.цсд.инфо@правосудје.ба

Бази судских одлука Центра за судску документацију можете приступити ОВДЈЕ.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица).
Доступна је и на: Bosanskom.

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Baza sudskih odluka CSD-a